TRANSLATE-TRADUCTOR-TRADUCTEUR-TRADUTTORE-ÜBERSETZER


INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA


Extracte del preàmbul dels Drets humans, de la Carta de la Terra... i un resum de la Filosofia Perenne i l'Ecologia Profunda. Diferents aspectes d'un mateix missatge.

ELS DRETS HUMANS
(extracte del preàmbul)

Considerem que el respecte a la dignitat és inherent a tots els membres de la família humana i que els drets iguals i inalienables de cadascú constitueixen el fonament de la llibertat, de la justícia, el progrés i la pau al món.

Considerem que del desconeixement i menyspreu dels drets humans, n'han derivat actes de barbàrie que revolten la consciència de la humanitat, i que ha esdevingut la més alta aspiració humana l'adveniment d'un món on les persones, alliberades de la ignorància, la violència, la misèria, la por... tinguin dret a exercitar lliurement llurs capacitats i assolir el màxim benestar i felicitat possible.

Article 1. Tots els éssers humans són iguals en dignitat i en drets. Estan dotats de raó, consciència, sentiments... i els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.

Article 2. Qualsevol persona pot prevaler-se de tots els drets i llibertats que aquesta Declaració proclama, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua o religió, d'opinió política o d'altra mena, origen nacional o social, o de qualsevol altra classe. 

Article 15. Tota persona té dret a una nacionalitat. A ningú es privarà de la seva, ni del dret a canviar de nacionalitat, la qual atorga identitat, drets, llibertats i obligacions.


LA CARTA DE LA TERRA
(extracte)


Estem en un moment decisiu. Els éssers humans hem adquirit l’habilitat d’alterar el medi ambient i els processos evolutius. La manca de visió i la incorrecta utilització del coneixement i del poder amenacen la vida i els fonaments de la seguretat local i global.

La Terra és la llar de tots els éssers vius. Ella mateixa és viva. Tots formem part d’un món en evolució. Som membres d’una comunitat interdependent, amb gran diversitat de formes de vida i cultures, que cal respectar i cuidar.

Els beneficis del desenvolupament no es comparteixen de manera equitativa i la distància entre rics i pobres creix constantment. La injustícia, la pobresa, la ignorància i els conflictes violents s’estenen arreu del món i són causa de mort i molt patiment.

Disposem del coneixement i la tecnologia per  proveir tothom i per reduir l’impacte sobre el medi ambient. L’emergència d’una societat civil global està creant noves oportunitats per construir un món veritablement democràtic i humà.

Immersos en la nostra gran pluralitat, som una família terrenal amb un destí compartit. La protecció de la vitalitat, la varietat i la bellesa de la Terra és un deure sagrat. L’alternativa és clara: necessitem canvis profunds. Cal tenir cura de la Terra, o bé participar de la seva destrucció i de la nostra.

Els desafiaments que tenim al davant requereixen una visió ètica global. Una vegada satisfetes les necessitats bàsiques, el desenvolupament humà significa primordialment ser més, no tenir més. És temps d’assumir un nou paradigma.


LA FILOSOFIA PERENNE


És un conjunt universal de veritats i valors comuns a tots els pobles i cultures. Sol estar a l'origen i és el fil conductor entre moltes filosofies i religions. (abans que aquestes esdevinguessin estructures jeràrquiques que en lloc de despertar adormen, fanatitzen i esclavitzen). 


Basada en una Ciència Sàvia (ecosòfica- holística), respectuosa-desperta-creativa... preconitza una espiritualitat laica, lliure de creences cegues i religions absurdes, adoradores de deus inventats a imatge i semblança humana.

 

L'ECOLOGIA PROFUNDA


Es basa també en el creixement espiritual i material del planeta a través de la solidaritat, el respecte mutu i l'amor per l'entorn, considerat aquest com una unitat inseparable, en tota la seva biodiversitat i multiplicitat de persones, pobles i cultures.


Aquestes quatre directrius, 

proposen canvis ètics, culturals, polítics, socials, econòmics... per aconseguir una convivència harmònica entre els éssers humans, els altres éssers vius i l'entorn que tots habitem i del què formem part.

 

Preconitzen una societat unificada i connectada a valors humans, espirituals i universals, on la singularitat s'harmonitza amb la pluralitat. El centre amb la perifèria. Per tal d'anar generant un nou paradigma, indispensable per deixar enrere segles d'obscurantisme: inconsciència-ignorància-explotació-violència, guerra i patiment absurd.


Kronavirus, canvi climàtic, desplaçament de poblacions, contaminació global, etc, deixen molt clar que una societat mancada de Valors Humans, és una greu amenaça per si mateixa i per tot el planeta.


Es tracta de, esquivant l'aniquilació, fer un pas evolutiu en la història de la Humanitat i obrir-se a una Nova Era. A un canvi de mentalitat vers noves dimensions de l'existència, ja potencials en cadascú i en tots.Per realitzar-ho necessitem:

OBRIR ELS ULLS, COR I MANS

elevar l'esperit

Necessitem:

 
RELLEGINT
PRACTICANT I COMPARTINT,
sumes la teva llum a la xarxa,
i d'ella t'arriba llum, energia i alegria.


Des de Terra índia,
bon viatge et desitgem!

ARA ÉS L'HORA !
De posar la ment al servei del cor.

Ajuntar les nostres llums,
Donar-nos les mans.

Arriba la dona nova!
Arriba l'home nou!

Alegria!


www.rocaviva.cat


A G R A Ï M E N T

A les mAgues i mAgs que ens han precedit des des temps remots, per l'Amor que il·luminava els seus cors. Per llur determinació en conservar i expandir la Flama Sagrada, malgrat les incomprensions i obstacles sovint terribles que van encarar.
  La seva llum ha estat i és la nostra guia.

Donem gràcies, 
a mAgues i mAgs actualment vivents, per les bones llavors, humils o importants que van escampant, per l'altruisme que inspira els seus actes. Encara no és fàcil conservar i expandir saviesa. 
A través l'espai-temps 
l'esperit dels ancestres ens hi ajuda constant.

Donem gràcies, 
a les mAgues i mAgs que vindran. Des del futur el seu resplandor ens mostra el Camí.

El seu ésser, 
encara no nat però ja bategant és guia potent.

La utopia sembla follia... fins que es fa realitat.
Ells realitzaran els somnis més agosarats.

Nosaltres des del present hi estem ajudant.

ARA ÉS L'HORA!
fem xarxa! 

COMPARTINT EL MISSATGE
I PRACTICANT

Millorem la pròpia vida i ajudem a un món millor.

A L E G R I A
I M A G I N A


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

SOM XARXA